Fra BMI 33 til BMI 25 på kortest forsvarlige tid

Du læser en tråd i debat > vægttab 10+


#2081
Der findes faktisk forskning som viser, at mennesker helt generelt BEDRE kan lide musik de kender fra tidligere. Jo mere velkendt - desto bedre kan man lide musikken!
Så det giver god mening, at "udsætte" børn og unge for al mulig slags musik ;)

Helt klart er det individuelt hvad man foretrækker at beskæftige sig med... men de voksne kan hjælpe børn og unge til et bredt udvalg..!! (Og motion synes jeg SKAL "påtvinges"... børn skal lokkes og sættes igang med at røre på sig! Vigtigt med gode vaner fra start! præcis som med kost. Vi spiser det vi er vant til at spise... Og så skulle det jo helst være sunde ting! Og passende mængder!)
Og så findes der jo altid individer som går mod strømmen - og som helst selvstændig finder frem til SIN "thing"...

GODT man ikke har ansvar for børn længere!

Så ellers en børnehavegruppe i skoven - var på tvangs gåtur med Bimsen. (Chaufføren = min kører sug datter til behandling, Bimsen, datterens svigermors hund som er i pleje hos datter, elsker at køre bil. Og kan ikke være alene hjemme. Så Bimsen kommer med. Og så går vi tur medens datteren er til behandling)

Det var ellers nogle SUPER pædagoger! En af dem skyndte at forklare at de forbereder de små til at kunne klare at komme i skole... JEG syntes jo det var KANON at de små skulle klavre op på en bom og stå på række på bommen og blive fotograferet! YESSS!! SÅDAN!!
Men pædagogen troede vel at jeg - gamle pensionisttante - ville synes det var FARLIGT. NIX! Det er FARLIGT hvis man ikke får lært at klatre og balancere når man er lille og let. Og hvis man falder ned er det ikke så farligt!

De så simpelthen SÅ SØDE ud , de små, når de stod på bommen!
6 år5. oktober 2017 kl. 10:50
#2082
Knoglbrud og ødelagt højrearm!
ØV ØV ØV! Nu gik det lige så godt - og så snublede Mik,han røg helt ned med mulen i gruset.. og så faldt jeg af.
Højre hånds lillefinger strittede ud i en besynderlig vinkel. Tyk og misfarvet. Kunne heller ikke løfte højre arm..

arrgh! Jeg nåede to skønne skovture - seneste lørdag og søndag. Nu er der lange udsigter igen igen igen.

Måtte ringe 1813.
Man starter jo med at taste ind CPRnumret. Så vagthavende akutlæge FATTEDE ikke at jeg fortalte jeg havde faldet af en HEST. At det var en rideulykke... Jeg måtte bogstavere HEST ... så kom hans kommentar "mon ikke du burde stoppe med ekstremsport" underforstået - i DIN alder. Jeg bliver jo 70 denne måned.
lillefingeret var ur led . Det blevhivet og manipuleret på plads uden bedøvelse. Røntgen viste der var et knoglebrud... tidshorisont tre uger hestefri = ridepause.
Det er værre med armen. I dag 6 dage efter uheldet kan jeg stadig ikke løfte armen.. skuldermuskler sener og biceps er læderede. Armen lystrer ikke.
Kan ikke køre bil. Nåja jeg kørte da hjem fra hospitalet - min idiot! Måtte give slip på rattet for at kunne flytte højre arm med hjælp af venstre for at kunne skifte gear. De længste 25 km jeg nogensinde har kørt. FØJ!
Der kan i hh til lægen på skadestuen gå 3 måneder ja op til 6 måneder før armen er OK. Hvis den bliver OK. HOLY SHIT siger jeg bare!
6 år14. oktober 2017 kl. 10:38
#2083
Sol - hvor gør det mig ondt for dig. Det er da det mest jammerlige jeg længe har hørt! Sørg for at en specialist ser på din arm - måske kan der gøres noget med en operation. Det ville være så sørgeligt, hvis du ikke får den bedste behandling der findes.
Jeg er pylret, fordi en kollega kom ud for noget lignende, og så tiden an. For længe. Hvis han var blevet opereret i tide havde lægerne formodentlig kunnet redde hans sener. Det er han ret knust over.
Og Mik har brug for en Sol med 2 arme!
Knus og god bedring.
6 år14. oktober 2017 kl. 14:38
#2084
Tak Alinea for din omsorg! Finger og skulder skal jo tjekkes d. 18 - nu på onsdag. og atter - hvis jeg læser og forstår korrekt - atter omkring den 29.okt.


"Hø. arm: Ingen fejlstilling. Klarer ikke abduktion eller fremadføring pg udadrotation, men kan indadrotere. Uøm ved passiv bevægelse. Diffust øm i proksimale humerus. Ingen ømhed sv. til klavikel eller AC-led.
Hø. 5. finger: Ses tydeligt fejlstillet. Direkte ømhed ved palpation af grundleddet. Fingeren grovreponeres til bedre stilling, bandageres med pelotte i 4. interstits og buddyloops. Ingen rotationsfejlstilling. Der bestilles røntgen.
Normale neurovaskulære forhold.


Røntgen af hø. hånd
Røntgenafd. har taget pt.s bandage af. Viser fraktur af 5. fingers proksimale phalanx i god stilling.

Kontrolrøntgen af hø. hånd med bandagering
Viser fortsat fuldstændig reponeret 5. finger.

Røntgen af hø. skulder
Viser ingen tegn på fraktur eller luksation.

Behandling og plan
Hø. 4. og 5. finger sambandageres med buddyloops i 3 uger.
Tid til amb. kontrol med røntgen den 18.10.17. Ved samme lejlighed evt. rotatorcuff kontrol eller tid hertil, 3 uger fra nu.
Indtil da gives collar'n cuff til smertelindring.
Der anbefales smertestillende efter behov. "

Jeg synes faktisk at armen er blevet en lille smule bedre!...Kan løfte den - strakt- ca 25 cm nu . Man stadig er alt "over hovedet" - også passivt - NO GO!
Men mystisk, at der i journalen gøres "Større affære" af det MINDRE problem - nemlig fraktur i lillefingeret!
6 år15. oktober 2017 kl. 09:50
#2085
Øv! Rigtig god bedring. Jeg vil også råde dig til at søge hjælp ift. armen. For det er da for træls at rende rundt uden at kunne bruge den!
God bedring. Husk at tage den med ro! Få nogen til at passe Mik og de andre heste - Det du tidligere lavede. Tag en slapper og find ud af, hvordan du vil bruge tiden, hvor du ikke kan være aktiv i stalden mange timer om dagen.
6 år15. oktober 2017 kl. 09:55
#2086
God bedring, Sol!

...Og håber du huskede at fortælle den fjollede læge at man SAGTENS kan ride i en høj alder! Se bare på dronning Elisabeth II...og ham japaneren som red OL i en alder af 72 år.
Det er da SÅ meget bedre at holde sig i gang med ridning osv, end at sætte sig i sofaen og sygne hen.
6 år16. oktober 2017 kl. 09:26
#2087
hihi Kose - jeg var ved at DØ af grin når den læge som svarede når jeg ringede 1813 mente, at det er EKSTREMSPORT når jeg ride rpå Mik :D :D :D - han kunne godt nok høre, at jeg morede mig!
Jeg er begyndt at betvivle at "min stil" når jeg kommer til skade er kontraproduktiv!
Folk FATTER ikke jeg er kommet sådan ret ordentlig til skade fordi jeg ALDRIG skriger, piver, græder eller jamrer mig. Hende ridekammeraten som var sød att tage mig med til Mik og hjem kommenterede faktisk dette. Vi var jo sammen på turen. Hun så uheldet ske. Men kunne ikke forestille sig at jeg overhovedet VAR kommet til skade. Fordi jeg ikke pev. Og bestemt ville - og kunne - kravle op at stå selv...

Måske er det heller ikke så smart at være stoisk på hospitalet???
Jeg VIL jo ud til Mik.. og det HVER dag. Så den fucking arm har bare at blive rask i en RUF!

Det gode mit uheld har ført med sig er, at hende den dejlige damen som har gården VIRKELIG savner min hjælp!
Fordi det har hun sagt til flere. Så det er jo ikke så ringe enda, at der sættes pris på min indsats.
Selv kan jeg jo næsten ikke vente ... vil igang NU!.

Det er faktisk vigtigere for mig at lave omsorgsarbejde med hestene end det er at ride. Kan jeg mærke!
Det er så dejligt når man mærker, at de ved hvem man er, henvender sig med tillid til, at man FORSTÅR hvad de beder om!
6 år17. oktober 2017 kl. 16:25
#2088
Jeg tænker også at det er svært at se på folk, der er stoiske, at de faktisk er kommet slemt til skade. Selv joker jeg, når jeg er rigtigt skidt. Det er heller ikke genialt.

Jeg kan godt forstå at du savner hestene - den tillid de giver dig er jo også helt enestående. Jeg krydser for at din arm kommer til at virke som den skal hurtigt.
6 år17. oktober 2017 kl. 16:51
#2089
NY prognose vedr. min arm! I stedet for "mindst tre måneder - måske seks" mente gårdagens læge (Sundhedshuset - men blev undersøgt af erfaren læge fra Hillerød). Jeg har tillid til hans vurdering. Han undersøgte meget nøje og forklarede hvilke tests som visede, at der ikke er skader som kræver operation (altså ikke revner i ledkapsel).
Han mente, at der vil gå tre fire uger før armen kan bruges igen. Fik instruks mundtligt og på skrift om hvordan jeg skal træne.Han kunne jo mærke, at JEG hører til de patienter som SELV gør en indsats.
Veninden med "tryllestaven" kommer i dag.
Det er jo MEGET bedre og en stor forskel mellem tre måneder og måske KUN en måned uden funktionsduelig arm.
Men jeg kan jo dårligt forvente, at andre skal køre mig til og fra Mik daglig endnu tre uger (eller fire).
Så nu MÅ jeg finde ud af hvordan jeg kan bruge offentlig transport og gåben... Pyt om de så tager to timer hver vej! Men jeg må jo først tjekke hvorvidt min ikke opererede hofte kan klare at jeg går så langt... Distancerne kan jeg jo tjekke via nettet først!
6 år19. oktober 2017 kl. 11:31
#2090
Altså Sol- du er jo fuldstændig ukuelig - og formår at se positivt på det meste!! Er virkelig fuld af beundring over din måde at tackle enhver form for modgang på. Du er altså en skøn Quinde og et godt eksempel for alle os andre, der piver over små-skavanker :-).
Krydser fingre, tæer og alt mulig andet for, at den erfarne læge fra Hillerød véd, hvad han taler om, så du snart er på banen igen. Kan levende sætte mig ind i, at det der med offentlig transport kan være en udfordring i sig selv - jeg ville simpelthen ikke engang ane, hvordan man efterhånden bærer sig ad med at få købt en billet til hverken bus eller tog :-) Ønsker dig al tænkelig (og utænkelig!!) held med det projekt og glæder mig meget til at høre, om det er til at finde ud af for os, der kun kan finde ud af transport i eget køretøj.
6 år19. oktober 2017 kl. 18:10



For at deltage i debatten:
Log ind
eller opret en profil, hvis du ikke allerede er medlem

Henter...
window.addEventListener("load", function(){ setTimeout(function () { if (typeof window.cookieconsent !== 'undefined'){ window.cookieconsent.initialise({ "palette": { "popup": { "background": "#444" }, "button": { "background": "#f0ad4e", // orange: "#f0ad4e", //"#14a7d0" //grøn: #5cb85c "text": "black" } }, "theme": "classic", "position": "bottom", "static": false, "type": "opt-in", "content": { "message": "🍪 Cookieinfo

Madital.dk bruger cookies til at huske dine indstillinger, analysere trafikken samt til at markedsføre vores website. Du kan til enhver tid ændre dit valg via vores ", "dismiss": "OK", "allow": "Det er fint", "deny": "Afvis", "link": " cookiepolitik.", "href": "https://www.madital.dk/om-madital/vilkaar-og-betingelser/cookiepolitik/" }, onInitialise: function(status) { if(status == cookieconsent.status.allow) { runScriptsRequiringConsent(); } }, onStatusChange: function(status) { if (this.hasConsented()) { runScriptsRequiringConsent(); } /*else { document.cookie = "_ga=;domain=.madital.dk;expires=Thu, 01 Jan 1970 00:00:00 GMT;path=/"; document.cookie = "_gat_UA-1116525-1=;domain=.madital.dk;expires=Thu, 01 Jan 1970 00:00:00 GMT;path=/"; document.cookie = "_gid=;domain=.madital.dk;expires=Thu, 01 Jan 1970 00:00:00 GMT;path=/"; }*/ createCookie("cookieconsent_time","now",365); } }) } }, 1000); });