Om Madital.dk

Første online kalorieberegner på det danske marked - i dag den sundeste.

Firmaoplysninger:
Madital.dk, Asmildvej 3C, 8800 Viborg
CVR: 32614248

Al kontakt foregår online eller på telefon 25122333.

Madital.dk blev grundlagt i 2002 og gjort tilgængelig for offentligheden i februar 2005.

Nyheder

Læs de seneste nyheder fra Madital.dk

Brugerne siger...

Det vigtiste for Madital.dk er den tilbagemelding, vi får fra brugerne. Deres positive feedback samt ønsker til nyudvikling har været helt essentiel og er årsagen til, at Madital.dk er det program, som det er i dag. TUSIND TAK TIL ALLE som på hver sin måde har bidraget igennem årene!

Læs alle brugernes kommentarer

Overblik over spisevaner Motivation til at spise sundere/træne hårdere.
Nakisa Sobhdam, 20 år, Sønderborg

Sociale medier

Madital.dk har flere profiler på de Facebook og Instagram - se listen her.
Lone Albin Petersen, kvinden bag Madital.dk

Interview med kvinden bag

Kvinden bag Madital.dk hedder Lone Albin Petersen. Lone er i dag 40 år. Hendes hjertebarn er Madital.dk. Her svarer hun på spørgsmål angående programmet.

Hvorfor har du lavet Madital.dk?
“For 19 år siden fik jeg selv behov for at tabe mig. Det var efter et 16 ugers højskoleophold med alt for lækker mad og alt for meget af det.”

Få flere svar angående Lones vægttab

Hvor meget tabte du dig dengang?
“Jeg tabte mig 12 kilo på en sommerferie. Det vil sige på godt 2 måneder.”

Hvordan tabte du dig dengang?
“Det var faktisk en meget enkel plan. Om morgenen spiste jeg en skål frugt. Til middag en skive rugbrød. Og til aften én portion af det sædvanlige. Oveni dyrkede jeg mindst en times motion hver eneste dag. Enten tog jeg i svømmehallen, hoppede på cyklen eller gik en lang tur. Jeg vejede mig hver eneste dag, og jeg blev ret god til at forudse, hvad vægten ville vise, inden jeg stillede mig op.”

Har du så ikke haft udfordringer på vægten siden? (På underside)
“Jo da. Jeg elsker mad og søde sager! Og hvis jeg ikke konstant tænker over, hvad jeg putter i munden, så render det nemt op. Jeg svinger mellem 64 og 68 kg. Jeg bilder mig selv ind, at min idealvægt er 63 kg, men jeg er generelt meget godt tilfreds.”

Har du selv været overvægtig engang?
“Min vægt toppede på mit højskoleophold. Vægten sagde 73 kg. Det var godt nok en idrætshøjskole, men der var super lækker mad og alt for meget at vælge imellem hver eneste dag. Og så hjalp det heller ikke, at der var bland-selv-slik i gå-afstand fra skolen.”

Tabte du dig så ved at tælle kalorier?
“Nej, muligheden var der ikke dengang.”

Madital er jo et temmelig avanceret program. Er det korrekt, at du helt selv har udviklet det hele?
“Ja, jeg skriver koden selv. Men det er jo ikke gjort på én gang. Madital har udviklet sig hen over årene. Enten fordi medlemmerne er kommet med ønsker. Eller når jeg selv er blevet klogere på sundhedsområdet. Så har jeg simpelthen ikke kunnet lade være med at sætte mig ned og kode det.”

Få flere svar angående Lones nørdede interesse

, så jeg søgte på nettet efter en beregner, som kunne hjælpe mig. Det fandtes bare ikke tilbage i 2001. Men et halvt år senere skulle jeg skrive den afsluttende opgave på studiet, så her var det nærliggende at lave det, som jeg havde søgt efter

Er du nørdet?
“Ja, det kan man vist roligt sige. Min interesse for programmering blev vakt på uddannelsen. Jeg sad mange aftener og weekender med næsen i koderne og stillede mig selv nye udfordringer, for at se om jeg kunne løse dem.”

Hvad er din største drivkraft til stadig at videreudvikle Madital?
“Det er helt klart, når et medlem skriver direkte til mig, at programmet hjælper ham eller hende. Det gør mig enormt glad og stolt. Og så elsker jeg også, når der kommer et nyt ønske til programmet. Der gemmer sig nogle gode kodemæssige udfordringer”.

Skal man ikke være ret nørdet?
“Min drivkraft var i starten ren nørderi. På uddannelsen sad jeg ofte om aftenen og nørdede med en eller anden programmeringsmæssig udfordring, som jeg havde stillet mig selv. Jeg fandt simpelthen ind i en helt ny verden, som på samme tid var sjov og udfordrende - og så styrkede den min selvtillid.”

Men det er jo et ret avanceret program. Hvordan kan du være alene om det?
“Det har jo været en mangeårig proces, som bare er udvidet, når tiden har været til det. Nogle gange går det bare med den daglige drift og andre gange har jeg energi til at tage et ordentligt ryk med noget nyt.”

Hvad er de kommende planer for Madital.dk?
“Jeg har netop opdateret alt, så systemet er up to date. Næste mål er, at jeg skal hjælpe de, som ikke tager den lige vej ned ad vægtkurven. En del tager den lige vej, men flere mister gejsten undervejs. Det vil jeg lave om på! De skal også have hjælp. Det vil jeg gøre igennem motiverende nyhedsbreve.”

Se en tidslinje for, hvordan Madital.dk har udviklet sig over årene

Hvem er du privat?
“Jeg er opvokset i Midtjylland. I dag bor jeg på Djursland, hvor jeg flyttede til i 2017, da jeg endelig fandt mit livs store kærlighed. Han hedder Jan. Vi lever et helt stille og roligt liv. Han går ofte til hånde ude eller i værkstedet, hvor jeg i stedet sidder og nørder med Madital. Vores fælles interesse er mad, som vi altid laver sammen. Jeg hygger også gerne med familie eller nogle skønne tøser. Og så vil jeg gerne afsted til et godt foredrag eller et interessant kursus.”

Er jeg på farten, er det typisk hos min familie, på café med min tætteste veninde eller sammen med 7 andre tøser i en madklub, som nu kører på 18. år. Jeg tager også gerne afsted til et godt foredrag eller melder mig på et interessant kursus.

Få flere svar angående Lones person

Hvem er du som person?
“Det er et stort spørgsmål. Hvem er jeg? En webnørd. En enegænger. Nysgerrig. Madelsker. Jeg vil andre det bedste, og så er mit mål i livet at være glad.”

Er det ikke et løst mål at være glad?
“Ikke, når man har prøvet ikke at være det.“

Er det noget med, at du også arbejder som vikar?
“Ja, der er desværre ikke løn til at arbejde fuld tid på programmet. Jeg arbejder som tilkaldevikar i folkeskolen for at få det hele til at løbe rundt. Og så nørder jeg om aftenen og i weekenderne. Nogle gange holder jeg fri til det i hverdagene. Jeg er god til at leve på en sten, som min far kalder det. Jeg har ikke brug for en høj indtægt. Jeg vil hellere hjælpe en masse mennesker igennem Madital. Det giver en enorm stor tilfredsstillelse indeni, og dét gør mig glad. At være glad er mit mål i livet.“

Så er det dig, der laver maden i huset?
“Nej, det overrasker de fleste, når jeg nu har lavet denne hjemmeside. Jeg er desværre ikke ret god til at lave mad. Men det er Jan heldigvis. Så arbejdsfordelingen er altid den samme i vores køkken. Han står for kød og sovs, jeg står for den grønne snitteafdeling, og så er vi fælles om den evige kartoffelskrælning.

Hvorfor tror du, at du ikke er god til at lave mad?
“Mangel på tålmodighed. Så enkelt kan det siges. Jeg vil bare gerne have det overstået. Mine kartofler koger over, og mine bøffer brænder på. Godt op for varmen! Jeg vil bare have den del overstået hurtigst muligt.I dag tror jeg mere, at det er gamle vaner og uvidenhed over for god madlavning fra alle mine år som single, for jeg synes faktisk, at det er hyggeligt i køkkenet, når vi er to. Nej, vi laver altid mad sammen. Jeg elsker at SPISE mad, ikke at LAVE mad. Folk tror, at jeg er rigtig god til at lave mad, men det er jeg ikke. Jeg er absolut blevet mere nysgerrig på tingene med årene, Jeg er faktisk ikke ret god til at lave mad. Mine kartofler koger over, og mine hakkedrenge brænder på. For mig har madlavning oftest været noget, som bare skulle overstås hurtigst muligt. Men jeg kan godt lidt at stå i Jeg kan lave spiselig mad, det er bare alt for sjældent, at det sådan er rigtig lækkert. Så fordelingen i vores køkken er altid, at Jan står for kød og sovs, jeg står for den grønne snitteafdeling, og så er vi fælles om den evige kartoffelskrælning.” Jeg husker, at det var et væddemål med Lone driver nu på 16. år. Mit hjertebarn er Madital.dk. Idéen til programmet blev født allerede i 2002. Læs hvorfor den lå lige til højrebenet, da jeg skulle skrive hovedopgave. registrerede domænet den 2. april 2002. Jeg elsker at videreudvikle programmet. Helt fra starten var min største drivkraft, at jeg bare er en kæmpe webnørd, som elsker at finde på og udvikle nyt. Anden drivkraft kom lige efter udgivelsen online - jeg fik enormt mange positive tilbagemeldinger og ønsker til nye funktioner. Jeg var på én gang overvældet og nysgerrig efter, om jeg kunne kode de ting, de efterspurgte.

Om Madital.dk

Første online kalorieberegner på det danske marked

Madital.dk blev gjort tilgængelig online tilbage i februar 2005. Siden da har mere end 100.000 danskere oprettet en profil hos os. Det er vi både glade for og stolte af.

I de 14 år siden starten, har Madital.dk udviklet sig utrolig meget.

Du får en sund vægt og mere energi

Ønsker du vægttab, vægtvedligehold og større energi i hverdagen? Det er netop her Madital vil hjælpe dig.

Indtast det du spiser i kostprogrammet. Fx 1 skive rugbrød med pålæg + hvad du mere spiser. Herefter vil du se en liste med glade og kede smileys. Du vil nok synes, det er helt sjovt at følge de små smil og gøre flest mulig glade.

Din gevinst er en sundere vægt og mere energi.

Opret din personlige profil nu - se hvor mange glade smil du får allerede fra start

Energien får du, fordi du ikke bare tæller kalorier i dette program. Du får også det rigtige at spise. Altså den mad, som giver dig alt det, din krop skal have udover kalorier. Det er fx vitaminer og mineraler. Heldigvis er det supernemt at følge. For du skal blot gå efter de glade smil.

Madital.dk er det eneste danske kostberegningsprogram, som tager højde for landets officielle kostråd.

Derfor anbefaler diætister og kostvejledere Madital.dk

Dit bedste kostprogram i forhold til anbefalinger

Madital.dk er det eneste program, som scorer topkarakter i, at du kan sammenligne din kost med anbefalinger.

Læs testen i diætisternes fagblad Diætisten, nr. 122, side 30 (pdf åbner i nyt vindue).

Kommunale instanser ønsker kostrådene tilknyttet deres kostberegningssystemer, men indtil nu kan du stadig kun følge kostrådene her. Madital var det første danske online kostberegningsprogram, og Madital går stadig forrest.

Opret din personlige profil nu og prøv alle mulighederne gratis i 10 dage

Ernæringsfagfolk finder det vigtigt, at du følger de officielle anbefalinger. Og netop derfor finder de programmet Madital særligt interessant.

Du kan både følge de officielle kostråd og de nordiske næringsstofanbefalinger. Det giver dig godt styr på kosten.

Hvem står bag Madital.dk?

Jeg hedder Lone Albin Petersen. Jeg er uddannet multimediedesigner, folkeskolelærer og kostvejleder.

Ja, jeg kan godt lide at læse og dygtiggøre mig :-) Madital.dk startede som en opgave på multimediestudiet tilbage i 2002, og herfra er interessen for kost og motion vokset stødt.

Opret din personlige profil nu og lad mig hjælpe dig til dit mål

Jeg er klar over det ansvar, som følger med, når man tilbyder et kostprogram som dette. Derfor er jeg også (næsten) altid til at komme i kontakt med.

Jeg kan rigtig godt lide at sidde og nørde med systemet bag Madital.dk, fordi jeg ved, at jeg hjælper mange mennesker. Men det sætter altså lige prikken over i'et, når en af jer ringer og fortæller, hvordan det går :-)

Kostrådene er en del af min egen hverdag, både hvad angår mad og motion. Jeg spiser så vidt muligt efter rådene, men har altså også en vældig sød tand. Den bliver også mættet ;-) Og så forsøger jeg så vidt muligt at komme ud og gå eller løbe i løbet af ugen. Helst sammen med andre, det er nu mest hyg'ligt' :-)Jeg ønsker den bedste sundhed for dig.

Kontakt mig, hvis du har brug for det - eller hvis du bare har lyst til en snak om sund kost :-)

De bedste hilsner
Lone Albin Petersen
Stifter og udvikler af Madital.dk
Henter...