Mit bedste råd til dig ville være at taste din mad ind. Jeg har lært så meget om det jeg spiser på den måde. Til at starte med fik jeg aldrig tastet alt det ind jeg spiser - det var nemt nok på arbejde fordi jeg sidder ved computeren alligevel, men når jeg kom hjem var det tit jeg ikke fik tændt computeren. Men selvom du evt. kun får tastet noget af dagen ind, så vil det give dig noget viden om din mad og hvor meget der skal til. Jeg hører ikke til dem der vejer AL min mad. Jeg vejer en gang imellem og lærer på den måde lidt om hvad forskellige ting vejer og fylder, men ellers gætter jeg mig frem. Tror man bliver bedre og bedre til at lave kvalificerede gæt.
Jeg tror at du virkelig ville kunne have glæde af at taste ind. Så finder man også hurtigt ud af at de der sidespring fra kuren betyder rigtig meget selvom man synes det kun er ganske små og få ting man har spist. Nogle gange kan jeg undre mig over at jeg ikke har været endnu federe når jeg tænker på hvor meget chokolade og andet guf jeg har spist dagligt. Nu er jeg heldigvis kommet dertil at jeg slet ikke behøver det dagligt. Det er skønt.
Det er en god ide at du har lavet en madplan hvis det kan hjælpe dig til at få fokus på de sunde vaner igen. Jeg ville overveje at droppe franskbrøddet, så det ikke var en fast del af din mad, men noget du tog med ved særlige lejligheder - evt. en fast dag om ugen. Der er ikke så meget godt ved det lyse brød, men man kan jo godt savne det.
Kan du klare dig uden et mellemmåltid (evt bare frugt) mellem morgenmad og frokost i dine friuger ?? Jeg savner klart frokost på din arbejdsuge madplan, men var det noget med at det ikke var muligt i forhold til dit arbejde ?
Og så et sidste råd. Hvis du bliver ked af det hver eneste dag du logger på madital over det mål, som er sat og at du mangler at tabe endnu mere end da målet startede. Så sæt et nyt mål. Det er en ny situation - din vægt er steget og det er selvfølgelig træls, men i stedet for at stå ansigt til ansigt med en umulig opgave, så sæt dig et nyt mål. Sæt et nyt og realistisk mål. 1 kilo på 14 dage eller evt 2 kilo på 3 uger. Så har du en chance for at nå det.
Nå je i øvrigt - hvis der går længe inden du har et køkken igen (den slags projekter har det jo med at trække ud), så prøv at lave en aftale med nogle venner om at komme og låne deres køkken til at lave noget ordentligt mad. Evt. lav så store mængder at du har til at putte i fryseren, så I kan varme i mikroovn til flere dage. Kogte grøntsager tilberedes nemt i mikro :-) Altså selvfølgelig forudsat at I har en. Du kan selvfølgelig også vælge at invitere jer selv til spisning hos venner og naboer, men så sørg for at fortælle om din kur. :-)
Held og lykke med det.
Kh Karina
#2 af KarinaHadsten (slettet)
Ja som i nok kan regne ud, så kører det helt den forkerte vej igen, og jeg er lige ved at være ved udgangspunktet igen. Jeg havde ellers tabt 5 kg over tid, men 5 kg jeg følte var rigtig væk...
Jeg ved godt, hvad der er sket.
Vi rejste ud 14 dage og jeg tog 2,3 kg på. Var smadder syg da jeg kom hjem og tabte 2,5 kg på 3 dage. Og siden da har jeg glemt alt om at handle ind, om at styre mit indtag, fordi jeg generelt har været noget slap oven på en blærebetændelse, influenza og en ordentlig gang lungebetændelse.
Jeg læser godt nok med på sidelinjen her, men jeg taster ikke min mad ind. Jeg spiser alt det usunde jeg kan komme i nærheden af, og for første gang i 3 uger har jeg handlet lidt frugt idag. Så nu må jeg vist til at planlægge.
Vores køkken er blevet rykket ned, så alle måltider kommer totalt bag på mig hver gang. Jeg er rigtig kommet ind på et skråplan og nu skal det ændres.
Så nu ligger jeg lige en lille kostplan her og har i lyst at kommentere er i velkomne, og gider i ikke, så behøver i ikke. Gør det mest for min egen skyld, da jeg ved det er vigtigt lige nu, at jeg bliver mæt, så jeg ikke lever af chips og skumbananer.
Friuge:
Morgenmad:
1stk rugbrød
2 dværghønseæg
1 frugt
frokost:
2 stk rugbrød
fiskepålæg
mager pålæg
100-200 g grønt
mellemmåltid:
½ rugbrød
½ franskbrød
smøreost
aftensmad:
200 g grønt
100 g kulhydrat
200 g proteiner
frugt
Arbejdsuge:
Morgenmad:
havregrød
mellemmåltid kl 14:
½ rugbrød
½ franskbrød
smøreost
aftensmad:
200 g grønt
100 g kulhydrat
200 g proteiner
natmad:
1 bolle
1-2 frugter
Lidt nødder