Derfor kan dit kalorieforbrug falde, når du indtaster aktivitet

Når aktivitet er ukendt for programmet

Alle 24 timer bliver altid beregnet i et kostprogram. Hvis de ikke er indtastet af brugeren, beregner programmet alligevel kalorierne for de resterende timer. Se beregnet døgn for mere info angående dette.

Dette skaber ofte udfordringer i forhold til forståelsen af beregningerne, men lad mig forsøge at forklare det så godt som muligt - for egentlig svarer det blot til virkeligheden.

Skærmbillede: Indtastet motion foruden 2 timer, som er beregnet

Skærmbilledet er fra en iPad. Benyt også Madital fra din mobil eller pc.

Derfor falder antal kalorier

Lad os sige, at de sidste 2 timer indtastes med aktiviteten "se fjernsyn". Det giver 146 kcal.

Men selvom vi tilføjer 146 kcal, så falder det totale kalorieforbrug med 34 kcal, fordi de 180 kcal bliver erstattet med de 146 kcal (se de røde pile på begge skærmbilleder). Den totale forbrænding falder helt præcist fra 1890 kcal til 1856 kcal.

Svarer til virkeligheden

Egentlig svarer disse beregninger blot til virkeligheden. Det kunne eksempelvis være, at vi erstattede 2 timers rengøring med 2 timer foran fjernsynet. Det ville også give en lavere forbrænding.

Udfordringen er at forstå, at selvom alle timer ikke er indtastet, så bliver alle timer alligevel beregnet (ud fra bedste gæt). I eksemplet på billederne bliver 2 timers "gæt" erstattet af 2 timer foran fjernsynet.

Er det nødvendigt at beregne ikke-indtastede timer?

Du tænker måske, at programmet blot kunne undlade at lave en beregning over de timer, der endnu ikke er indtastet. Men det ville betyde, at du ALTID skulle indtaste alle 24 timer - og det er de færreste, der ønsker det. Derfor foretages der en beregning for de timer, du ikke lige har indtastet i programmet. Læs evt. mere om beregnet døgn.

Skærmbillede: De 2 beregnede timer er byttet ud med 2 timer foran fjernsynet.