Spis sundt med de danske anbefalinger for sund mad og motion

Lever du efter de officielle kostråd?

Du finder nemt ud af, om du lever efter de officielle kostråd, eller hvad der skal til.

Tryk her: Analyse > Kostrådene

Bemærk at du kan indstille perioden. Det er meget mere interessant, om du lever op til anbefalingerne over en længere periode, end blot få dage. Billedet herunder viser en uge, men du kan ændre indstillingen til 1 eller 3 måneder.

Du kan se 4 forskellige smileys:

• En grøn, glad, blinkende smiley betyder, at du lever op til anbefalingen for det enkelte råd.
  • En grøn, glad smiley betyder, at du lever op til din egen anbefaling (se nederst på denne side).
  • En grå smiley med lige mund betyder, at du på nuværende tidspunkt ikke lever op til anbefalingen.
  • En grå smiley uden en mund betyder, at der slet ikke er sat nogen anbefaling - du kan dog selv indstille denne.

De mest interessante smileys er selvfølgelig dem, hvor du stadig skal gøre en indsats for at leve op til rådet.

I Danmark står Fødevarestyrelsen og DTU Fødevareinstituttet for udgivelsen af de officielle kostråd. Madital har stor respekt for det arbejde, der ligger bag disse, og derfor er rådene medtaget på Madital, så vidt det er muligt.

Hovedparten af den danske befolkning kan med fordel leve efter de officielle kostråd.

Skærmbillede: Sådan ser du, om du lever op til de danske råd for sund mad og motion

Skærmbilledet er fra en iPad. Benyt også Madital fra din mobil eller pc.

De officielle kostråd - del 2

Her ser du den nederste del af skærmbilledet. Der findes et enkelt punkt imellem fuldkorn og fedt fra mejeriprodukter, som ikke vises på disse sider. Dette punkt er fedt fra kødprodukter.

Skærmbillede: Sådan ser du, om du lever op til de danske råd for sund mad og motion - fortsat fra forrige

Skærmbilledet er fra en iPad. Benyt også Madital fra din mobil eller pc.

Juster anbefalingerne og få succes

Tryk på: Analyse > Kostrådene > Mere (ud for den anbefaling, du vil ændre på) > Indstil anbefaling

Det kan være svært at omstille sig til en sund livsstil fra den ene dag til den anden. Derfor kan du justere på, hvornår dine smileys skal smile til dig.

Har du eksempelvis svært ved at få dyrket 30 minutters motion om dagen? Så indstil anbefalingen til 10 minutter til at starte med.

Et af de vigtige elementer for at du bevarer din motion, når du sætter dig et mål er nemlig, at du opnår succes undervejs.

Lever du op til din egen indstilling, får du en glad smiley (se billedet: smiley ved frugt og grønt). Lever du op til den officielle anbefaling, får du en glad smiley, der blinker til dig (se billedet: smiley ved fisk).

Skærmbillede: Sådan indstiller du anbefalingerne for kostrådene