Med kun ét klik giver vi dig en madplan. Brug den som den er eller justér.

Denne opskrift kan indgå i din madplan.

Tilmeld dig her

Opskrift - tilføj til dit kalorieregnskab med
REKLAME
Madital.dk samarbejder med Retnemt.dk
Opskriften er udviklet og udlånt af Retnemt.dk
Retnemt.dk udvikler ernæringsrigtige opskrifter og leverer måltidskasser, der gør det nemt for dig at lave varieret og sund aftensmad.

Chili con carne classic med ris og creme frisk

2 personer (883 kcal pr. person)

Ingredienser

1 (100g) løg
1 fed (3g) hvidløg
7g rød chili
200g jasminris
250g hakket oksekød 8-12% fedt
spsk (7g) madolie
spsk (7g) mexicansk krydderiblanding
2 (130g) gulerødder
dåse (200g) flåede, hakkede tomater
dåse (200g) chilibønner i lage
3g salt
3g peber
150g Creme frisk 9%


Tilberedningstid: ca. 35 minutter


Opret din personlige profil og tilføj opskriften til dit eget kalorieregnskab på Madital.dk - med kun ét klik.


Fremgangsmåde

1. Pil løg og hak løg og hvidløg fint. Skyl og hak chili fint.
2. Kog risene under låg i 3½ dl vand tilsat ½ tsk salt. Skru ned til svag varme når risene koger, og sæt minuturet på 12 min. Lad dem derpå hvile til resten af retten er færdig.
3. Lad fedtstoffet blive varmt i en tykbundet gryde ved kraftig varme. Svits kødet til det smuldrer og skifter farve - ca. 3 min. Tilsæt løg, hvidløg, chili og krydderiblandingen og steg i yderligere 2 min.
4. Skræl gulerødderne og skær dem i små, mundrette tern. Kom gulerødder, hakkede tomater og chilibønnerne inkl. lage i gryden med kødet. Tilsæt salt og lad retten koge under låg ved middel varme i 16 min. Rør af og til. Smag til med salt og peber.
5. Servér rygende varm med ris og creme frisk. 303043
Henter...