Med kun ét klik giver vi dig en madplan. Brug den som den er eller justér.
Denne opskrift kan indgå i din madplan.
Tilmeld dig her
REKLAME
Opskriften er udviklet og udlånt af Retnemt.dk
Retnemt.dk udvikler ernæringsrigtige opskrifter og leverer måltidskasser, der gør det nemt for dig at lave varieret og sund aftensmad.
Chili con carne classic med ris og creme frisk
2 personer (875 kcal pr. person)Ingredienser
1 fed (3 g) hvidløg
½ (7 g) rød chili
200 g jasminris
250 g hakket oksekød 8-12% fedt
½ spsk (7 g) madolie
½ spsk (7 g) mexicansk krydderiblanding
2 (130 g) gulerødder
½ dåse (200 g) flåede, hakkede tomater
½ dåse (200 g) chilibønner i lage
3 g salt
3 g peber
150 g Creme frisk 9%
Tilberedningstid: ca. 35 minutter
Opret din personlige profil og tilføj opskriften til dit eget kalorieregnskab på Madital.dk - med kun ét klik.
Fremgangsmåde
1. Pil løg og hak løg og hvidløg fint. Skyl og hak chili fint.
2. Kog risene under låg i 3½ dl vand tilsat ½ tsk salt. Skru ned til svag varme når risene koger, og sæt minuturet på 12 min. Lad dem derpå hvile til resten af retten er færdig.
3. Lad fedtstoffet blive varmt i en tykbundet gryde ved kraftig varme. Svits kødet til det smuldrer og skifter farve - ca. 3 min. Tilsæt løg, hvidløg, chili og krydderiblandingen og steg i yderligere 2 min.
4. Skræl gulerødderne og skær dem i små, mundrette tern. Kom gulerødder, hakkede tomater og chilibønnerne inkl. lage i gryden med kødet. Tilsæt salt og lad retten koge under låg ved middel varme i 16 min. Rør af og til. Smag til med salt og peber.
5. Servér rygende varm med ris og creme frisk. 303043