Med kun ét klik giver vi dig en madplan. Brug den som den er eller justér.

Denne opskrift kan indgå i din madplan.

Tilmeld dig her

Opskrift - tilføj til dit kalorieregnskab med
REKLAME
Madital.dk samarbejder med Retnemt.dk
Opskriften er udviklet og udlånt af Retnemt.dk
Retnemt.dk udvikler ernæringsrigtige opskrifter og leverer måltidskasser, der gør det nemt for dig at lave varieret og sund aftensmad.

Oksekasserolle med svampe og pastinak puré

2 personer (566 kcal pr. person)

Ingredienser

200g tern af oksetykstegsfilet
200g champignon
2 (130g) gulerødder
1 (100g) løg
½ dåse (200g) hakkede tomater
2 fed (6g) hvidløg
1 dl (100g) rødvin
20g Olie
3g salt
3g peber
1 (200g) bagekartoffel
300g pastinak
1 fed (3g) hvidløg
½ spsk (8g) smør
3g salt
3g peber
6g Persille


Tilberedningstid: ca. 35 minutter


Opret din personlige profil og tilføj opskriften til dit eget kalorieregnskab på Madital.dk - med kun ét klik.


Fremgangsmåde

1. Skræl pastinakker og kartoffel og skær dem i 2x2 cm tern, læg dem i en gryde og dæk med vand, tilsæt smør og bring i kog. Kog ca. 15 min. De skal være møre.
2. Rens imens svampene (tør dem godt). Skræl gulerødder og skær dem i tynde skiver på skrå. Pil løg og alle hvidløgene. Skær løget i tynde både og de 2 hvidløg i tynde skiver.
3. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Varm lidt olie op i en kasserolle (eller gryde) ved høj varme. Brun svampene uden at de brænder på, krydr med peber og hæld i en skål.
4. Tilsæt en smule ny olie til gryden og brun kødet ved høj varme evt. ad flere omgange, så det lige får stegeskorpe, det må ikke væske så bliver det sejt. Hæld kødet i skålen med svampe.
5. Sauter gulerødder og løg i gryden (tilsæt evt et par dråber olie hvis nødvendigt) 4 min. ved middelvarme, tilsæt hvidløg og steg yderligere 1 min.
6. Hæld kød og svampe tilbage i gryden, tilsæt rødvin og lad simre 5 min. Tilsæt tomater og varm igennem. Krydr med salt og peber.
7. Hæld imens kogevandet fra pastinakkerne over i en skål, lad pastinak og kartoffel bliver i gryden tilsæt ½ dl af kogevandet og mos det hele godt. Tilsæt presset hvidløg og smag til med salt og peber. Vil du have en helt fin og jævn puré så brug en stavblender.
8. Skyl og hak persillen. Drys den over kødet og server med pastinak puré. 303024
Henter...