Med kun ét klik giver vi dig en madplan. Brug den som den er eller justér.
Denne opskrift kan indgå i din madplan.
Tilmeld dig her
REKLAME
Opskriften er udviklet og udlånt af Retnemt.dk
Retnemt.dk udvikler ernæringsrigtige opskrifter og leverer måltidskasser, der gør det nemt for dig at lave varieret og sund aftensmad.
Jordskokkesuppe med chili/lime stegt inderfilet
2 personer (713 kcal pr. person)Ingredienser
½ spsk (14 g) olie
½ lille (4 g) chili
18 g Saften af 1/4-½ lime
50 g lufttørret skinke
1 spsk (14 g) olivenolie
200 g jordskokker
1 lille (14 g) skalotteløg
1 fed (3 g) hvidløg
½ (55 g) madæble
2 dl (150 g) hvidvin
½ dl (50 g) fløde 18 %
4 dl (350 g) hønsebouillon
7 g Timianblade
100 g groft brød
Tilberedningstid: ca. 40 minutter
Opret din personlige profil og tilføj opskriften til dit eget kalorieregnskab på Madital.dk - med kun ét klik.
Fremgangsmåde
- Jordskokkerne skrubbes og skæres i mindre stykker. Skær skalotteløg i tern og skræl æblet, fjern kernerne og skær det i både.
- Varm olien i en gryde og kom jordskokketern i. De ristes godt af, uden at brænde på. Kom skalotteløg, presset hvidløg og æble i og lad det sautere i et par min. Kom hvidvin, fløde, timianblade og bouillon ved og lad suppen koge i 20 min. til jordskokkerne er møre.
- Steg skinke i ovnen ved 220° C til det er sprødt - ca. 9 min. - og server til suppen. varm brødet med i ovnen de sidste 3-4 min.
- Skær chilien i tern. Varm en pande op til kyllingeinderfilet stykkerne og steg dem med chilli og lidt limesaft til de er møre og server dem til suppen.
- Blend suppen evt. med stavblender. Smag til med salt og peber.