Med kun ét klik giver vi dig en madplan. Brug den som den er eller justér.

Denne opskrift kan indgå i din madplan.

Tilmeld dig her

Opskrift - tilføj til dit kalorieregnskab med
REKLAME
Madital.dk samarbejder med Retnemt.dk
Opskriften er udviklet og udlånt af Retnemt.dk
Retnemt.dk udvikler ernæringsrigtige opskrifter og leverer måltidskasser, der gør det nemt for dig at lave varieret og sund aftensmad.

Oksekød i mørk og pikant kinesisk sauce med ris

2 personer (1096 kcal pr. person)

Ingredienser

275g oksekød i strimler
20g ingefær
1 stk (11g) rød chili
3 fed (9g) hvidløg
1 (180g) peberfrugt
3 spsk (42g) olie
2 (0g) stjerneanis
1 spsk (12g) sukker
2 spsk (16g) sojasauce
3 spsk (45g) østerssauce
dl (50g) vand
2 stk (57g) forårsløg
200g ris


Tilberedningstid: ca. 30 minutter


Opret din personlige profil og tilføj opskriften til dit eget kalorieregnskab på Madital.dk - med kun ét klik.


Fremgangsmåde
  1. Kog risene 12 minutter under låg i 7 dl vand, tag gryden af pladen og lad dem hvile 10 minutter. Pur op i risene med en gaffel lige inden servering.
  2. Skær ingefær i supertynde skiver. Skær chilierne igennem, fjern kerner og den hvide streng kernerne sidder på. Skær chilierne i strimler. Hak hvidløg groft. Skær eberfrugter i tern ca. 1 ×1 cm.
  3. Varm halvdelen af olien på en pande eller i en wok. Dup kødet tørt og lynsteg halvdelen ved høj varme 1-2 min. De skal danne stegeskorpe og må ikke væske (så bliver kødet sejt). Fjern det og gentag med den anden halvdel kød.
  4. Varm resten af olien på panden og steg ingefær, chili, hvidløg og peberfrugt. Kom stjerneanis og sukker på og steg det 2-3 min.
  5. Rør sojasauce, østerssauce og vand sammen og hæld det på panden. Kom også kødet tilbage på panden og varm det kort igennem.
  6. Skær forårsløgene i skrå skiver og vend dem i retten lige inden servering.
Tip! I Kina kommer man ikke salt i risene da saucen giver hele retten salt. Hvis du synes så kom ½ tsk. salt i risenes kogevand. 302454
Henter...