Yes, jeg vil gerne give nogle bud :o)
Nogle favoritretter herhjemme er:
- Kylling med porre, champignon og gulerødder med en smule karry over og boullion... lige inden servering må den gerne få en klat creme fraich og så med kogte brune ris.
- Et alternativ til ovenstående er at tilsætte kokosmælk i stedet for boullion og creme fraich.
- Eller en thaiinspireret version... stege kyllingen med lidt rød karrypasta og tilsætte kokosmælk og så nogle lækre grøntsager fx friske asparges, springløg/forårsløg og evt. champignon... igen med brune ris til.
- Alternativt kylling og kalkunbacon med løg, squash, champignon, revet gulerod og så flåede tomater... baconen giver et godt pift, men kan sagtens undlades.
Mht. fisk... Så bliver vi aldrig trætte af:
- Laksefileter med kogte kartofler og grøntsager efter eget valg og så prikken over i'et... Hollandaise sovs fra Knorr (lavet på øko.skummet mælk og uden smør).
Laksen kan steges på panden i olie eller laves i ovnen eller med fordel i staniol i ovnen og så bliver det super lækkert, hvis du pakker den med hakket løg og cherry tomater :o)
- Fiskefrikadeller med persillesovs, kogte kartofler og valgfrie kogte grøntsager (manden og barnet er vild med sovs, som du sikkert har regnet ud, men det er også ok for moren i begrænset mængder og lavet i en fedtfattig version).
- Frisk pasta med røget laks og stegte grøntsager og gerne med en sovs lavet på Philidelphia light og lidt mælk.
- Jeg havde også engang en lækker opskrift på torsk i fad på en bund af spinat og lidt muskatnød og så med et "låg" af frisk pasta vendt i mornay sovs (staves), meeeen alt det der pasta er jo ikke godt i for store mængder, når man vil tabe sig.
Mht. kalvekødet... hmmm, måske som en slags gryderet med løg, champignon og cocktailpølser og så flåede tomater og lidt (eller meget) milda 7% madlavningsfløde - Mor kan jo bare "hælde" sovsen fra og erstatte risene med kogt blomkål. Men ellers er det jo det gode fedt mod mavefedtet jf. "Spis maven flad" bogen ;o)
I øvrigt kan kødet i alle kyllingeretterne erstattes med svinekød / mørbrad, så der kan du også bruge kalvekød - Kun fantasien sætter grænser!
Håber du kan bruge forslagene til noget :o)
#2 af MGP09 (slettet)
Jeg lider for tiden en del af madlede, så det der med proteiner nok kniber lidt. Og når jeg har det sådan, har jeg svært ved at finde inspiration i de råvarer jeg plejer at købe.
Jeg efterlyser opskrifter og gode råd til tilberedning af kylling, fisk og kalvekød.
Håber der er nogen her der er friske på at svare :)
KH
Githa