Åh ja....
Jeg sidder på kontor også med kantine hvor man betaler en pris og så bare kan spise til man bliver flov.
Der er også minimum morgenmad en gang om ugen og ofte 2 gange. Og så er her bolcher, sodavand, kage...
Min løsning er frugt...
Jeg spiser altid et stykke frugt en times tid før frokost og drikker er masse vand, når jeg når ned til kantinen, fylder jeg først salat på, tager et stykke rugbrød, med maget pålæg, og den lille plads der er tilbage, tager jeg en lille smule af de lune retter, hvis jeg virkelig ikke kan lade være. Jeg har fundet ud af at man skal tage lidt men så bare nyde det uden dårlig samvittighed. Før i tiden har jeg haft en skræk for at være sulten,. så der galt det om at få så meget som muligt, nu gælder det om at nyde det jeg spiser.
Ang. morgen mad, giver jeg mig selv lov til at tage en skive, går altid efter det der er mest groft. Jeg kan ikke lide ost, så jeg smøre et meget skrabet lag smør.
Jeg holder mig helt fra sodavand, kage og slik, og jeg har fundet ud af at det er meget vigtigt at jeg inden jeg gør ind til at møde, tænker over at jeg vil blive tilbud kage, og at jeg bestemmer mig for inden at jeg vil sige nej, jeg har oplevet at hvis jeg bliver tilbudt kage på et tidspunkt hvor jeg ikke havde forudset det, så siger jeg automatisk ja tak, hvis jeg kommer i den situation, og sidder der med min kage, (eller hvis jeg bare MÅ have et stykke) så spiser jeg max halvdel, og er stolt over mig selv at jeg ikke bare propper mig.
En ting jeg også har måtte lære mig selv er, at man ikke behøver at spise op, det har altid været noget jeg har gjort, ja også der hjemme har vi altid spist rub og stub, for man smider jo ikke mad ud!! Men jo jeg skal stoppe når jeg ikke behøver mere, og det har taget et stykke tid for mig at lytte til min krop om hvornår den ikke behøver mere, men det bliver bedre efterhåden.
Gitte
#2 af muddes mor (slettet)
For det første så er salatbaren kun frisk først på ugen. Om torsdagen og fredagen er grøntsagerne i heldig fald tørre og kedelige - i værste fald så syned jeg de smager sure.
Derfor vælger jeg nu sidst på ugen de blandede salater som kantinen frembringer. Ofte gode grøntsager som broccoli eller blomkål eller gulerødder. Men de ligger altid i en dressing eller marinade som jeg ikke kender opskriften på. I stedet skriver jeg 10 gram creme fraishe på. En god løsning synes jeg. Problemet er bare at disse blandede salater står tæt på de lune rettet - og man fylder bare på tallerknen og prisen er den samme. Så jeg bliver fristet - tit over evne. Der er lidt surt!
En anden ting er den gratis mad der bliver lavet. Vi har gratis mad om onsdagen - et problem jeg har løst ved at arbejde hjemme om onsdagen, så fristes jeg ikke. Og når jeg er på arbejde, så styrer jeg direkte mod salatbaren, så jeg undgår fristelserne ved de lune retter.
Værre er de gratis rundstykker fredag morgen. Vi har projektmøde samtidig med at de bliver uddelt og det er jo selvsagt en social begivenhed (ud over et arbejdsmøde). Jeg kan ikke blive væk - det er jo trods alt arbejde - og det er helt vildt svært ikke at spise noget. Jeg har skåret smørret væk - men jeg er osteelsker og der går det galt!!!
Jeg kunne naturligvis vælge at medbringe noget frugt - men frugt og kaffe er altså ikke den bedste match (og jeg er endnu større kaffedrikker end ostespiser).
Så viljestyrke - det må der til!!!!
Har I andre den slags problemer på arbejde?