#2 af CamillaBergSørensen
Alkohol
Du læser en tråd i debat > spørg en studerendeCamillaBergSørensen
#2
Hej blåhval
Lige med alkohol ved jeg ikke specifikt, men jeg kunne ikke forestille mig at det var anderledes end med de andre makronæringsstoffer - nemlig at det ikke fordamper væk, men bliver mere koncentreret.
Jeg kan dog ikke give dig et endegyldigt svar - men husk at man sjældent bruger mere end et par dl i madlavningen til en hel ret og det er sjældent rent alkohol, så kcal indtaget fra dette vil være lavt selvom det ikke fordamper :)
Lige med alkohol ved jeg ikke specifikt, men jeg kunne ikke forestille mig at det var anderledes end med de andre makronæringsstoffer - nemlig at det ikke fordamper væk, men bliver mere koncentreret.
Jeg kan dog ikke give dig et endegyldigt svar - men husk at man sjældent bruger mere end et par dl i madlavningen til en hel ret og det er sjældent rent alkohol, så kcal indtaget fra dette vil være lavt selvom det ikke fordamper :)
9 år6. januar 2015 kl. 17:21
Min hjerne har kedet sig, og så kommer den på mærkelige spørgsmål.
Alkohol indeholder rimeligt mange kalorier, men hvad sker der, når man tilføjer det til varm mad, og det får lov til at koge så længe, at spritten er dampet væk. Umiddelbart vil jeg mene, at alle sukkerstofferne er tilbage og dermed en kaloriefortætning. Men måske jeg er forkert på den.